Smart Industry NL

Wist u dat een DXF-bestand met een gewone texteditor (notepad) bekeken worden?
DXF is ontwikkeld door Autodesk (ook van AutoCAD) in 1982, samen met de Defensie van USA. CAD = Computer Aided Drafting (tekenen).
Tegenwoordig noemen we dit Computer Aided Design Deze zelfde firma creëerde de bestandsindeling in 1982 strikt voor de uitwisseling van tekeningen en de bijbehorende gegevens onder gelijkaardige CAD-programma’s.
In tegenstelling tot DWG, wat uitsluitend met AutoCAD te bewerken was. Bitmap vs Vector Bitmap zijn pixels met een kleur op een locatie (pixel afhankelijk) Vector is wiskundig opgesteld (oneindig schaalbaar) DXF net als EPS een Vector; vrij te schalen, wiskundig gebaseerd.
Veel fabrikanten en leveranciers die hun artikelen in een 2D tekenbestand beschikbaar stellen kiezen voor het DXF-bestandsformaat.
Veelal gaat het hier om vereenvoudigde versies van producten, om hun exact ontwerp niet prijs te geven en om de DXF bestanden zo klein mogelijk te houden. DXF is geschreven in ASCII, is een afkorting van American Standard Code.
ASCII is dus simpel gezegd de taal (zie de code kaart) waarin een DXF bestand is geschreven dat iedere computergestuurde machine kan lezen
Een DXF kan met een gewone texteditor (notepad) bekeken worden.