Plaatwerkbedrijven lopen achter op Industrie 4.0 – en met een goede reden!

industrie 4.0 ontbrekend stuk

Automatiseren is geen kinderspel. Als je ooit heeft geprobeerd te digitaliseren en een echte Industrie 4.0-fabriek te worden, is de kans groot dat je onderweg tegenslagen bent tegengekomen.

Waarom mislukken zoveel digitale transformatieprojecten?

Dat komt doordat hightech oplossingen de fabrikanten niet snel genoeg bereiken. Als gevolg hiervan blijven de meeste fabrikanten achter met verouderde of onnauwkeurige informatie.

Dus, wat kun je eraan doen?

Sommige marktleiders hebben succes geboekt door zich aan te sluiten bij collectieven om kennis te delen, anderen hebben nauwer samengewerkt met universiteiten in plaats van leveranciers, en mijn voorkeur: samenwerken met een onafhankelijke consultant om dingen vooruit te helpen op basis van moderne technologie.

Maar er zijn in ieder geval een paar dingen die je over de branche moet weten.

In dit artikel zullen we onderzoeken hoe het mogelijk is dat zoveel fabrikanten nog steeds achterblijven bij Industrie 4.0 en wat we hieraan kunnen doen in de komende jaren.

De fabriek van 2025

Als je door verschillende tijdschriften of onderzoeksrapporten bladert, vermoed je al snel dat de meeste bedrijven al floreren in de vierde industriële revolutie.

(Voor alle duidelijkheid: dat is een bedrijf dat in hoge mate gebruikmaakt van AI, Big Data, Machine Learning en Robotics en dat trends kan voorspellen, betere beslissingen kan nemen en dagelijkse taken kan automatiseren.)

Herken je dat in je bedrijf?

Een dergelijk rapport voorspelde dat tegen 2020 40% van de gevestigde industrieën zou zijn vervangen door digitale disruptie. Welnu, 2020 is nu voorbij en hoeveel van de metaalbewerkingsbedrijven zijn tot nu toe verstoord? Ik wed dat dat aantal verwaarloosbaar is, zelfs als je bedenkt hoe Covid de wereld heeft beïnvloed.

Schokkende artikelen zijn geweldig om tijdschriftabonnees verder te laten lezen en door de advertenties te laten bladeren, maar ze leggen je niet het hoe en waarom uit. Veel marketingverhalen worden vaak geschreven om indruk te maken op de concurrentie. Verrassend genoeg zijn er niet veel bedrijven die het peloton leiden als een industrie 4.0-fabriek.

Begrijp me niet verkeerd!

Ik ben een enorme voorstander en geïnteresseerd in deze nieuwste technieken. En door dit schrijver hoop ik de van zaken in de branche te delen. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe generatie productietechnieken als een tornado uit de industrie zal komen.

Het industriële internet of things (IIoT), kunstmatige intelligentie en robotisering zullen zeker een enorme impact hebben op ons werk, maar het hangt allemaal af van hoe we de juiste use-cases voor hen openen.

Als we de productiebedrijven nader bekijken, zien we precies waarom de houding van de operators hier veel pragmatischer is dan de berichtgeving suggereert. Dit is vooral te danken aan de robuuste en dynamische verzameling van verschillende diensten.

Hoewel productiebedrijven aanzienlijk kunnen verschillen in grootte, processen en klanten, hebben ze allemaal bepaalde kenmerken, zoals steeds complexere toeleveringsketens, productieprocessen die tientallen jaren in het bedrijf blijven voordat ze worden vervangen, en de noodzaak om productiestilstand bij alle kosten.

Naar mijn mening gaat fabricage over wat je doet, niet per se hoe je het doet- of hoe mooi het is gedaan. Het hangt vooral af van het behalen van het gewenste resultaat op lange termijn.

Als een idee te theoretisch is, is het begrijpelijk dat het vaak niet meteen welkom is.

De innovatiekloof

Er is een grote innovatiekloof tussen de theoretische voorspellingen en de mensen die daadwerkelijk op de werkvloer dagelijks hiermee werken.

Wat zit er tussen de hightech oplossingen en de fabrikanten?

Meestal legacy leveranciers.

Grote softwarebedrijven die niet wendbaar genoeg zijn om de laatste ontwikkelingen bij te houden en veel intellectueel eigendom in de markt hebben.

En dan zijn er de professionals die niet elke dag in industriële omgevingen werken – van beleidsmakers tot academici tot consultants – die de complexiteit van de uitdagingen die zich kunnen voordoen bij de overgang naar een digitale fabriek waarschijnlijk niet volledig zullen begrijpen.

Tot voor kort werkten leidinggevenden die werkzaam waren in de informatietechnologie (IT), productie en daadwerkelijke operationele productie bijna afzonderlijk. Dit is vooral merkbaar bij de grotere machinefabrikanten, die soms veel nieuwe functies aan softwareproducten toevoegen en de hoofdfuncties achterwege laten.

Het resultaat is dat er tot op heden nog maar weinig specialisten zijn die zowel de technische expertise in productiebedrijven hebben als de nodige IT-kennis op de voorgrond kunnen brengen.

Zolang we deze brug niet kunnen sluiten, zal de maakindustrie niet in staat zijn innovatie aan te drijven. En er is maar een zeer beperkt aantal specialisten beschikbaar.

Ik kan uit ervaring vertellen dat ik graag meer collega’s in het veld zou zien doen wat ik doe. Maar helaas zijn ze erg moeilijk te vinden.

Meer dan technologie

De technologische component van innovatie is tegenwoordig het gemakkelijkst op te lossen. Softwareontwikkeling is steeds toegankelijker geworden voor elk bedrijf. Open-source heeft de toekomst. Integratie kan snel via API’s en XML-interfaces.

Wat we nodig hebben, is dat nieuwe verworvenheden steeds vaker via onderzoeksinstellingen worden gedeeld en toegankelijker worden voor de maakindustrie. Want zonder input van de industrie komt het onderzoek niet verder, dus specialisten hebben de juiste feedback van de werkplaats nodig.

De kunst is om niet te stagneren, zodat we onze nieuwe processen afstemmen op wat de klanten echt nodig hebben en ons niet laten afleiden door wat de marketingrapporten zeggen.

De maakindustrie kan alleen vooruit als we samenwerken. Als we eenmaal van elkaar leren, onze leveranciers en klanten helpen en onze voortgang blijven beoordelen, hebben we een geweldige toekomst.

Aan de slag met jouw slimme fabriek?

Download hieronder mijn gratis blauwdruk.

Over de auteur
Luke Van Enkhuizen

Luke Van Enkhuizen

Helpt plaatwerkbedrijven naar hogere productiviteit door het automatiseren van processen. Met meer dan 10 jaar ervaring in de metaalbranche en automatisering noemen mijn klanten mij een doordachte, ervaren specialist met diepgaande kennis van de branche.

Verder lezen

Inhoudsopgave

Leave a comment

Get the free
e-book by subscribing to the newsletter

    We respect your privacy. Unsubscribe at anytime.