Jouw partner in Industrie 4.0

Over Sheet Metal Connect

De meeste plaatbewerkingsbedrijven hebben achterhaalde workflows. Ik ben gespecialiseerd in het verbinden van jouw fabrieksprocessen, om te komen tot een sterk geautomatiseerde digitale fabriek, zodat je jouw productiviteit kunt verhogen.

Ik richt mij uitsluitend op bedrijven die plaatwerk (inclusief buislaseren) als kernactiviteit hebben, hetzij machinebouwers als onderdeel van hun producten, hetzij als toeleverancier. Dit stelt me in staat om alle ins en outs van jouw bedrijf vanaf de eerste dag te begrijpen.

In tegenstelling tot andere aanbieders benader ik uitdagingen vanuit het perspectief van een architect door een solide digitale en procesbasis te bouwen, gevolgd door een effectieve implementatie en opleiding van het personeel.

Mijn ideale klanten willen uitblinken op het snijvlak van wat kan worden bereikt met de nieuwste technologieën, zoals machine learning, AI en cloud-technologieën. Om hen in staat te stellen te concurreren met de kortste doorlooptijden, de beste kwaliteitsproducten en de hoogste klanttevredenheid.

Sheet Metal Connect’s beloftes:

 • 100% onafhankelijk (geen commissies, sponsoring, of partnerschappen)
 • 100% duidelijke prijzen (geen uurtje-factuurtje)
 • 100% tevredenheid (altijd een plan vooraf, met follow-up)

Over Luke van Enkhuizen

De afgelopen tien jaar draaide mijn dagelijkse werk om het vinden van effectievere manieren om repetitieve taken te automatiseren en zo het concurrentievermogen te verbeteren.

Ik begon mijn loopbaan als plaatwerker, tekenaar/werkvoorbereider, en later ingenieur en projectleider voor ERP-implementaties.

Mijn ervaring en expertise komen voort uit praktijkvoorbeelden en uitdagingen, maar ook uit mijn ingenieursmentaliteit die ik heb opgedaan tijdens mijn studie Engineering, Design and Innovation. Via een minor heb ik me gespecialiseerd in Business Process Integration. 

Na vier jaar voor mijn werkgever te hebben gewerkt, opereer ik sinds 2017 zelfstandig op de Nederlandstalige markt, en sinds 2021 ook op de Duitstalige markt.

Sindsdien heb ik mijn vaardigheden ontwikkeld door talrijke cursussen en studies te volgen op het gebied van softwareontwikkeling, projectbeheer en strategieontwikkeling.

Ik heb een podcast opgericht, spreek op keynote-evenementen, en ben momenteel ingeschreven in een masteropleiding in kunstmatige intelligentie, waar ik de nieuwste technologieën op het gebied van Machine Learning (ML), Business Intelligence (BI) en ‘disruptive’ productiemethoden verken.

Ik ben er trots op door mijn cliënten te worden omschreven als een bedachtzame, ervaren specialist met diepgaande kennis van de sector. Deze beoordelingen en succesverhalen zijn de reden dat ik elke dag met passie naar mijn werk ga.

Verder woon ik momenteel in Wenen, Oostenrijk, waar mijn hobby’s fietsen, jiu-jitsu, en programmeren tot in de vroege uurtjes zijn. Ik kom meestal minstens een paar keer per kwartaal naar Nederland en België om mijn cliënten te helpen met hun lokale behoeften en diverse evenementen.

Klantenlijst

Ik heb samengewerkt met 15+ metaalverwerkende bedrijven uit Nederland, België en Oostenrijk waaronder:

 • Salzburger Aluminium Group (SAG), locatie Alutech BV.
 • ThyssenKrupp Materials NV
 • Team Industries NV
 • Metagro BV
 • P&G-Metaalwerken BVBA
 • Blokland Metaalbewerking BV
 • Deliconstruct BVBA
 • Singeling Constructie-Lastechniek BV

Ik werk ook af en toe met softwaremakers om hun product/markt fit, implementaties en klantervaring te verbeteren. Bijvoorbeeld voor QuotationFactory, ECI Ridder iQ, en TRUMPF.

Ik maak graag een afspraak voor een referentiebezoek na een eerste gesprek over jouw bedrijf en de doelstellingen ervan.

Voor meer informatie: laten we eens kennismaken 

Get the free
e-book by subscribing to the newsletter

  We respect your privacy. Unsubscribe at anytime.